Minden defektben van egy kis wifi…

…avagy Árpádunk már azt se tudja, hol jár! 🙂

Na kitalálta meg az óóóóriási hibát a videóban? Árpádunk kap egy szép nagy talpas egyest földrajzból! 🙂 Szégyen gyalázat, már azt sem tudja, melyik országban jár… Bezzeg a Sziráki Árpi, na ő egy okos gyerek!

8 comments

 1. Szerintem Nándi vigyen majd magával abból a defektgátló cuccból amit linkeltem korábban- és ezzel olyan rosszat tettem hogy ihajcsuhaj 😀
  Úgy rémlik (valahol olvastam csak nem találom), hidegben egy bizonyos hőmérséklet alatt (talán 5C fok ??? ) a vulkanizációs folyamat nem működik, így a foltos ragasztásos defektjavítás sem.
  Annyi pótbelsőt cipelni meg… 😀 És így több defektetek sem lenne az út során.

 2. Én 2 pótbelsőt viszek, meg javítókészletet. Viszont nem megyünk el az északi sarkig, úgyhogy nem kell izgulni, meg lesz a foltozáshoz megfelelő hőmérséklet. Oslo-ban már melegebb van, mint nálunk! A defektgátlót megszemléltük a bringaexpón, még szponzoráltak is volna vele, de nem nyerte el tetszésünket.

 3. 21.30 Kellemesen hűvös idő, a ház előtt állok az utcán, a csajok popsiján kényeztetem szememet.
  21.36 Nagyobb biciklis társaság halad el előttem, csomó jó nő van köztük, nagyon állatok. Három perc alatt mennek el melletten, rengetegen vannak.
  21.39 Sovány, beesett arcú bringás tűnik fel az utca elején, mintegy 100 méterrel arrébb.
  21.43 Meglát engem, odaér hozzám, szeme felcsillan. “Hello, I am Arpad Sziraki from Hungary. I am on tour. Can you help me with some food? I have no sponsors and supporters, life is not good. I am tired, I feel me cold, I would like to speak with my mom, I have no GPS and laptop, I can not take any photos.”
  21.44 Fél percet röhögök.
  21.44,5 Ennyit mondok neki: “Gyere be, van kaja.” Magyar szavaimon meglepődik. Bemegyünk a házba, megesszük a tegnapi brutáltésztás buliból maradt falatokat.
  22.30 Sziráki lefekszik aludni, nem ír bejegyzést, nem mutogat képeket, nem veszi le a frankó Evobike táskákat a noname bringáról, és nem keveri el az Ironclad kesztyűt valamelyik zsebében. Arca ráncos, elgyötört, úgy látom, valahol elveszhetett a vadonban és vadállatok támadhatták meg. Szerintem kellett volna keresnie valami jó szerkentyűt, amivel nyomon követhetik, hol van. Meg amivel segítséget is kérhet.
  23.10 Sziráki felkel, indulni akar. Kerget egy fazont, aki 100 napot bringázik Európában.
  23.50 Meggyőzöm, hogy maradjon.
  23.55 Sziráki alszik, horkol, mint állat.
  Sejtelmes mosollyal az arcomon fekszem le aludni. Sosem értettem az olyan embereket, akik a semmibe mennek csak úgy…ahogy elnézem a srácot, elég tapasztalatlan is outdoorban. Szét is van csúszva, reggel tuti itt hagy valamit. Mondjuk a telefonját, az jó lesz.

 4. Árpesz! Megírtam a beszámolót, elküldtem az emailodra. Jó lesz így? A képeket pedig nemsoká küldöm. Sziráki amúgy most kelt fel, szerintem ma már nem ér utol, legfeljebb Koppenhágában. Hacsak nem iszik kakaót sörrel, vagy nem tudom. Hácccél!

 5. Norbi, ezen a szirákis hozzászólásodon hangosan nevettem, itt Bréma mellett 20km-re az Aldi parkolójában, ahol találtam netet. És kitesszük hamarosan a képekkel a megírt útinaplót, ezúton is köszi érte!!! Nomeg minden egyébért is, útitárskodásért, vendéglátásért… egy nagy élmény volt!!! És RAKD MEG hazafelé a haveroddal a Te nagy utadat!

  Amúgy általában: minden szép, süt aa nap, csak a szél kicsit szembefordultvelem. Köszönöm a barátoknak és Zitának a segítségeket! Hamarosan lesznek szöveges beszámolók, nem is egy, nem is kettő 🙂

  Bocs, ha nem tudok minden hozzászólásra / e-mailre válaszolni, az idő véges, mint ahogy a notim akkumlátora is.. Menni kell, enjoy the Riiiiiiiiiiideeeeeeeeeeeeeeeee :DDD

  Üdv,
  Árpi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Security Code: