Élet két keréken – Vásárlás

66 comments

 1. Nándi: egy-két piros megvolt nekünk, de sok helyen van olyan elkerülő út, ami nem is hosszabb, szint sincs benne, gyakorlatilag párhuzamosan fut az alagúttal a fjord partján – egyszerűen csak az a “gond” vele, hogy egysávos. Ilyenkor úgy látszik nem kirobbantottak a hegyből, hogy legyen kétsávos út, hanem az egysávos mellett 15-20 méterrel fúrtak egy párhuzamos alagutat a szélesebb utaknak. Nem mind ilyen, de sok igen.

 2. “Csak” a piros alagutak, van belőlük vagy 2 😀 Gondolom nagy részüknél van kerülőút.
  Még 2 éve olvastam kb a Balázs és Barátai Biciklis SE beszámolóját – akik szintén feltekertek Nordkappig, ott úgy emlékszem úgy írták, hogy még alagút őr is volt. Mondták hogy honnan jöttek, az őr álla leesett, és mondta nekik hogy menjetek őrültek 😀 Remélem nem mással keverem a dolgot. De akkor azóta gondolom változott a helyzet.
  Ááááá napról-napra egyre jobban mehetnékem támadna…. hogy bírom ezt ki jövő nyárig 🙁

 3. Az én hozzáállásom az időjáráshoz:
  “Open for the best but expecting the worst.”

  Nándi, baf, egész nyugodtan készülhettek minden apró részlettel Skandináviával kapcsolatban, nekem ugyanis nem lesz időm rá 🙂 Nagyvonalakban megvan az útvonal, meg a látnivalók, de úgy vagyok vele, hogy ha Ti nem néztek utána a dolgoknak, majd spontán gyűjtünk infót mindig az adott helyen… Szállásokat is legfeljebb egy héttel előre intézek.
  Szóval Nándi, akár hostokat is intézhetsz couchsurfingen! 🙂 Baf, Te pedig regisztrálj.

  Készüljetek, jóóó lesz!!! 🙂
  Üdv,
  Árpi – Kampen

 4. Én már szépen kielemeztem az útvonalunkra eső alagutakat:
  Amiknél van kerülőút a közelben, olyanból sok van. Akad viszont 3 hosszabb alagút is, ahol esélyünk sincs átmenni. Van ahol 35km-t hosszabbítunk, van ahol talán még rövidítünk is pár kilit a kerüléssel (ha a hajót nem számolom). Lesz még 2 vonatos alagutunk is Bergen felé.

 5. Gyönyörű helyek jönnek most az tuti,fog itt sárgulni még a nép :)))))))….
  Az erdők….áhhh, na jah..inkább hagyom is…és megyek tanulom az EU integrációt, mert a végén még kihátrálunk az EU-ból mire megtanulom…Jól mondja Bander ,Enjoy The Ride,thats the mission, and the norwegian and swedish girls are very beautiful :)))…de nem dumálok hisz van barátnőd :)Üdv,

  Sonni!!!

  Köszi,köszi,köszi!A Midsommer-ről írt részletes infókat!!!! Szuper egy ünnepnek hangzik, és valószínűleg gyönyörű lehet élőben!Te vagy Ti amúgy hol laksz Skandináviában és mit csinálsz kint???Mióta vagy kint és meddig tervezed?Milyen?Lehet hogy már elhangzott korábban, de nem figyeltem…

 6. Sonninak:
  Nem tudom mire gondolsz és miért kötözködsz, de amit írtam, azt pontosan úgy gondoltam, ahogy ott van! Esetleg lehet nem ismersz és nem érzed az ironiát a szavaimban, aki ismer az gondolom mosolygott a hozzászólásomon…
  Én nem haragszom rád Sonni, Te se tedd!
  A lényeg pedig nem ebben van, hanem abban, hogy \\"Árpesz északra megy\\" 🙂
  Ahogy Ádám is írta – a centirozást még átkellett volna vennünk!
  \\"Végülis a centirozás az nem egy nagy dolog…\\" 🙂

 7. Sonni? Hogyan? Irsz rólam valami zavarosat (amit talán Te magad sem értesz) és utána kijelented, hogy nem foglalkozol velem? Csak én érzem a disszonanciát?
  Ezennel kihivlak egy kerékpáros párbajra! 🙂

 8. Zavar valami benned lehet, ha képtelen vagy felfogni, hogy lépj egyet, s ne foglalkozz velem.
  Ugylátszik a ,,Turáni átkot,, nem birod magadrol levetkezni.
  Szégyen, hogy e csodalatos utinaplot absolute nem idevaló témával kell ,,szennyezni,,!
  Ezennel kérem moderátort törölje regisztráciomat!

 9. Nándi, azt írtam Árpesznek is, hogy van több (piros) alagút Stryn-ből Geiranger felé a 15-ös úton. Az elsőt simán ki lehet kerülni a Strynvatnet partján egy falun átvezető párhuzamos úton, de aztán ahol elágazik a 15-ösből a 258-as Grotli felé (Vidaseater után), ott bőven megéri a pirosak miatti kerülés a plusz km-eket (és szintet) Grotli felé, mert a 258-as nagyon szép út (már ha nem lesz még csupa hó).

  Bander, írj egy mailt légyszi, Nagyharesz (és Kisharesz is) tudja a címem, köszi.

 10. Igen, igen…a 258-as utat be is terveztem (arra írtam a 35 km-s kerülőt). A hó miatt nem aggódom. Ha lesz is még (tuti lesz, mert ott nyári sípálya van…lehet kéne 1-et síelni is, hamár), az útról már le lesz takarítva.

 11. Sonni!

  Nemtom jársz-e még itt, dee Bandert ne vedd ennyire magadra, jó fej srác csk jól titkolja :)))!!!
  Ilyesmi miatt nem érdemes elvitorláznod innen, főleg ,ha érdekel az oldal!!!
  Köszi az infókat again, és a képek is jók, azt is köszi!( ha mégis válaszolnál a kérdéseimre ítt a mailem:vyol@citromail.hu)

  Béke, Hátszél, Erő és Üdv az Utazóknak!

  Kitartás és az összes fent említett Jókívánság a vizsgázóknak és dolgozóknak!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Security Code: