Svéd és norvég tájakon

Nektek is gyorsabb, nekem sem kell annyit irogatni. Tessék hát nézni, milyen csúnya tájakon kerekeztünk Oslo-ba menet. Aztán pedig, ha vége a munkának, jön a hétvége, irány kifelé a szabadba, nem a monitor előtt ülni, és 100napbringát nézni!

“A szigetek” alatt egyébként a Tjörn és az Orust szigeteket értem, a videó pedig az előbbire való átkelésnél készült, Stenungsund mellet.

Itt pedig a csodás sárga terelővonal Norvégiában. Tisztára mint a Need for Speed-ben, csak azt a csúnya pofaszelet ne kapnánk hozzá:

21 comments

 1. Felismerni vélem a második videó helyszínét. A 22-es út a sötholmeni elágazás után. Sűrű anyázások közepette igyekeztem itt erőt találni ahhoz, hogy feltekerjek szembe az előző esti remek, 3-4 órás zuhanykabinban alvás után… Igaz, nekem legalább nem kellett cuccokat cipelnem 🙂

 2. Ahol most jártok (ha jól látom akkor éppen Hol 😀 ) tényleg irtó “ronda”, siessetek is nehogy rosszul legyetek a látványtól 🙂
  A kis tavacskák hőmérséklete mennyi kb? “Fürödhető” ?

 3. Ha jó a morál, akkor azt gondolom most nagyon megközelítitek Haugastolt, mint döntési pontot – bár azt hiszem, hogy már eldöntöttétek a hogyan továbbot és a weather station szerint effektiv 3 foknak érződő jelenlegi kb 6-7 fokban azért jólesik már hamarosan a lenyergelés (még ha a most már 11-kor nyugvó Nap lehetőséget is adna, hogy nyújtsátok a napi távot).

 4. SziasztokTavaly Pakisztánban nyomtam,amikor Lénáék Kazahsztánban tekertek,és tartottuk a kapcsolatot,amúgy 49éves vagyok ,Léna meg 45,tehát egykorosztály!Abban nagyon egyetértettünk,hogy Európa egy könnyű habcsók, Ázsiához képest!Ezt, csak azért írtam,hogyha arra mentek, készüljetek fel!Azért viszont fejet hajtok ,hogy nem a számítógép előtt ültök, vagy a plázában mulatjátok az ídőt! Remélem 20év múlva is ilyen lelkesek lesztek! Volt most itt egy dániai srác aki 4éve van úton, és már több mint 40 000km van a lábában!Hát igen, ő már elmondhatja!A Szabadság megfizethetetlen!Azt kívánom, hogy legyetek példakép, a korosztályotok előtt!

 5. Rakjátok meg mint a részegdisznó srácok!
  Nálunk pont most volt itt egy srác Kanadából aki 5 éve van úton és 50000km-et tett bele a teszkós biciklijébe. Nem semmi teljesítmény, azért állapodjunk meg hogy Európa ehhez képest semmi. Végig ment a srác a Góbi sivatagon országúti gumival, azt mesélte, hogy úgy tekert napi 300km-eket hogy agyig homokban volt a bicikli, de végülis élvezte mert az a lényeg.
  Jó utat!

 6. KEDVES BANZIG! Nincs semmi gond,a Dán srác élő személy , nem kitalált! Nézd meg-kerekpartura.lap.hu- azon belül-50kerékpárostúrás oldal(angol) és a 034-dik az ő oldala! Elnézést kérek tőled ,hogy ilyen reakciót váltott ki belőled a beírásom, de így lassan 50évesen, hidd el csak jót akartam! Sajnálom hogy ilyen világban élünk!

 7. “de végül is élvezte mert az a lényeg.” 🙂

  megnéztem a dán fazon honlapját. mókás alak, úgy lehet őt támogatni, hogy megveheted a napi kilométereket:) lehet, hogy Árpiéknak is kéne ilyet csinálni. 😀 meg lenne a bevétel a jövő évi túrára:)

 8. Sajnálom, hogy így 50 évesen már elveszítetted a humorérzéked igen nagy százalékát, de semmi gond. Nem sértettél meg, csak ez pont nem arról szól mint a guiness rekordok, hány millió kilóméter hány év, stb. Nekem kicsit uncsi, hogy beírnak mindenféle szuper emberek akik igazából azért írnak be, hogy bizonygasság, hogy ők sokkal nagyobb teljesítményre képesek sokkal kevesebb idő alatt mint Árpi. Pff, ez nem erről szól, de biztos Te is tudod ezt meg mindenki, de valahol kell dicsekedni, tudom én 🙂

 9. Javaslom a vita lezárását, a béke és barátság megkötését. Árpit ismerve Ő senkit sem akar legyőzni (saját magán kívül), ugyanakkor tiszteli mindenki véleményét, elért teljesítményét. Szerencsére sokan vannak akik kerékpárral teljesítettek valami különlegeset, az se baj, ha itt hallunk róluk. Legalább megtudjuk, hogy milyen sokan szeretnek bringázni. Én szívesen olvasok olyat is, amikor példaképre méltónak itélik Árpit.
  A kerékpártura.lap.hu oldalt amúgy Árpi szerkeszti (persze most a testvére)

  Amúgy…ezen a szakaszon tegnap és ma is letértek a tervezett útvonalról, gondolom a szép helyek bőségének köszönhetően. Mintha tegnap este sem döntöttek volna, csak ma útközben, így most Voringfoss Waterfall felé tartanak (Vøringfossen is the most visited waterfall in Norway. The falls are 183 m high)

  HAJRÁ!!!!

 10. Èdeseim!
  Hans Christian Andersen meséi jutnak nékem mindjárt eszembe, s mily kár, hogy szegény Andersen már nem él. Márpedig megirhatná a “Rendithetelen biciglisfiu” meséjét. Pedig ugye édeseim emlékeztek, milyen kis rendithetetlen volt az az olomkatona, s talán , mint gyerkként akkoriban mindeniki (még a lányok is, igy én is) olomkatona akart volna lenni…, s ha nincs is mese “A rendithetelen biciglis fiu/k/rol”,s nincs már Andersen, de valosságban annál jobban itt van Àrpi a rendithetelen bringás és Társai és nekem ez a 8000 km oly elég, hogy a többi 50,100,150 és Istentudja mennyi, már csak mesének tünik…Pedig Andersen már meghalt!
  Csokollak Benneteket
  Matild néni
  Motalabol

 11. Én meg most vettem észre, hogy ez a nyomkövetősdi nem fél óránként frissül, hanem kb fél percenként…
  Így már lehet, hogy nem csak napi 10x fogok benézni ide 😀
  Remélem Bergenből jó hosszú beszámolót fogunk kapni 🙂
  További jó utat, szép időt!

 12. Egy saját készítésű előzetes a Vöringfoss vízesésről:
  http://wobacs.files.wordpress.com/2008/09/28.jpg 🙁
  Remélhetőleg Árpiék többet mutató képpel tudnak majd szolgálni.

  Sajnálom őket, mert a Rallarvegen felé még egy fokkal szebb lett volna. Arra ugyan nem jártam, csak olvastam róla: végig fenn a hegyekben, ahol nagyrészt gépkocsiforgalomra alkalmas út sincs, viszont ott megy a vasút Bergen felé. A vasútépítéshez használt szervízutat alakították át bicikliúttá.

 13. Öröm olvasni a hozzászólásokat! 🙂 Már amelyiket… Tényleg ne veszekedjetek. Nem hiszem, hogy akárki is azért írna be mégnagyobb teljesítményekről szóló túrákat, hogy azzal a miénket lekicsinyelje, már ha van ilyen magyar szó 🙂 De ha mégis így lenne, az az ő baja, meg azé, aki felveszi 🙂

  Szerintem mindenkinek a saját élményei a legszebbek a legnagyobbak, a legkedvesebbek… persze lehet kicsit irigykedni másokra, de ha ez az érzés egy egészséges motiváción-insipráción túlcsap, az gáz… de nem hiszem hogy ilyesmiről itt szó van. Szóval jöhetnek a linkek a világkörüli kerékpártúrákról!!! 🙂

  De ami most van velünk: amint látjátok, találtunk wifit, itt Eidfjord után, vmi K-betűs helyen, ahol a komppal átszállunk. Most nincs időm megnézni, mert lemerül a noti aksija, és még szállást is kell egyeztetni és bejegyzést elküldeni back-office-nak 🙂 amíg a kompra várunk…
  azrt röviden: ma harmadik nappja gyönyörű időnk van, szabad ég alatt aludtunk, a Voringfossen eszméletlenül szép volt, meg előtte a havas fennsík is… szóval minden nagyyon állat! 🙂 Bejegyzések jönnek majd, csak egy kis időbeli csúszásban. Skuló, csak hogy érezd, Oslo óta nem írtam egy sort se 🙂 Na de ami késik, nem múlik, és nem ígérem, hogy sikerül szűkszavúra fogni,, mert igencsak kaptunk az élményekből 🙂 Most itt röhög mellettem Balázs, a telefonon(amit végre egész nap tudunk a biciklivel tölteni) olvassa ahozzászólásokat.

  na au rovair (hogy van norvégul?)
  Balázs, Nándi, Árpesz (az északi trió)

 14. G, azért köszi, hogy “megvédtél”, de nem kell semmitől 🙂

  Közben szállóigévé vált ám egy bizonyos mondatod, mégpedig a “tükörjég van alattam…” 🙂

  no de most inkább képeket töltök fel s bejegyzést írok!!!
  Rakjááááátok meeeeg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :)))

 15. Nem értitek Ti ezt, én csak azért írtam be, hogy felkavarjam az állóvizet, igazából nincs is véleményem erről az egészről, egész egyszerűen magasabb a honlap látogatottsága ha balhé van. Győzikééknél is így van ez, gondolom itt is. 🙂 Árpi téged sem akartalak megvédeni, bocs ha úgy jött volna le a dolog. :DDD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Security Code: