Az Ironclad termékek

Ez a videó is igényel némi kiegészítést: Először is, mégegyszer nagyon köszönjük az Ironcladtől kapott termékeket és a különösen nagy segítőkészségüket. Sprecher Péter még az április 24-i rajtot követően is utánunk szaladt autóval, hogy mindenkinek meglegyen a megfelelő kesztyűje… 🙂

A láthatósági kesztyűből pedig csak azért nem kaptam a többeik, mert nem kértek! 🙂 Szerintük az én ízlésem ferde, hogy nekem ez tetszik. Hát hogy a viharba ne tetszene, 1000 méterről látszik! 🙂

 • Mach 5 kesztyű
  • kényelmes, könnyű, nem meleg, annak ellenére, hogy fekete
  • eszméletlen strapabíró, 6000km és egy mosógépben való mosás meg sem látszik rajta
  • takony és izzadtságtörlő rész
  • gyorsan szárad
 • Summit kesztyű
  • meleg mint az állat
  • windstopper
  • tapadófelület a tenyér részen
  • gyorsan szárad
 • Pulcsi
  • melegen tart
  • az első mosás után kellemes a tapintása, szeretem benne a barátnőmet
  • nagyon gyorsan szárad
  • összehúzható kapucni, cipzáras zseb
 • Aláöltözet
  • nyáron hűt, télen fűt – tudom bullshitnek hangzik, de tényleg van benne valami
  • amit félbehagytam a videóban: szóval van otthon egy másik, ismert márkájú next to skin felsőm, az is működik, de nem ennyire durván jól, ez a cucc nagyon szárazon tart. Gyakorlatilag 8 és 22 fok között érdemes ezt hordani egy bringás mez alatt. De mást NEM! Sokáig ott hibáztam el, hogy fölévettem hidegben egy pamut garbót, hát perszehogy belerohadtam mint az állat! 🙂 A titok ott van, hogy nem szabad túlságosan föléöltözni.
  • Bürösödik, igen, valóban, ahogy kérdeztétek. Bizony 4-500 kilométer viselet után emberes szaga tud lenni ennek a ruhadarabnak. Jönnek is ránk a legyek néha elég rendesen.  Bár Nándi szerint a többi cucca még büdösebb… Elég büdös van itt mindenesetre, az biztos! 😀 Nem hiába fürödtem a Dunában anno ebben a cuccban.
  • Ebből máris következik a következő igen hasznos feature, méghozzá az, hogy igen gyorsan szárad, nem csak a testen. A fekete zoknik előtt le tudom venni a fregoliról.
  • Vadítóan sárga
 • Szerelőkesztyű
  • Mert bizony kaptunk ilyet is! Arra jó, hogy nem leszel hót retek defektszerelésnél, lánc és fogaskerekek pucolásánál, olajozásánál.
  • Ezen kívül fontos még tudni róla, hogy nem vízálló! 🙂 Kipróbáltuk, kifordítva sem az! 😀
 • Svartisen Gleccser
  • Gleccserkék
  • U alakú völgyet váj, igaz kicsit nehéz kivárni
  • Jobb napjain akár 2 métert is csúszik

No, hát azt hiszem ennyi. Útitársak, légyszi írjátok meg Ti is a véleményeiteket a termékekről, csak őszintén! És akkor nem is marad más hátra, mint szaladni gyorsan, Ironclad cuccokat venni! 🙂

23 comments

 1. Majd kérünk szépen Valakitől pontosabbat is, de addig egy igen viccesre sikeredett Google fordítás:

  Rode 6.000 km Midnattsol Golf

  Csütörtök magyarok érkeztek Bodø csütörtök este, miután biked minden úton Budapesten. És úgy, hogy részt Midnattssol Golf.
  Simen Haugvik

  Árpád Harkanyi (26) és Nándor Harkanyi (26) volt fáradt és kimerült, amikor megy egy hosszú utazás után végre eljött a célállomáson.

  Több mint 6000 kilométer került sor annak érdekében, hogy részt vegyen az éjféli vasárnap Golf, a négy-orientation karusell tartott a hétvégén.

  26. április

  – Én vagyok az egyetlen, aki lovagolt az egész utat. Elkezdtem 26. Április Budapest, és azt a hosszú úton. Tudom, hogy az Ön lába most mondta Árpád.

  Kompisen Nándor, vert fel Árpád Oslóban és befejezett mit lehetne nevezni elbűvölő lábát. Szerte az utazás már az öt darab, különböző szakaszaiban az Árpád – összesen már ült a biciklin, 100 nap.

  Árpád mond körülbelül nagy kapcsolat teljesen.

  – De szerencsére még nem volt arra, hogy néhány, a közúti balesetek. Nagy időjárás és a gyönyörű természet veszi körül minket az egész utat. Voltak szép kirándulás “, mondja Árpád.

  Előretekintés

  A túra nem ment keresztül, Franciaország, Belgium, Hollandia, Dánia és az első, a Bergen előtt meg felé az észak-Bodø. Miután a hétvégi orientation vágott hitvány tovább északra. Ezután a Lofoten-szigeteken, és hogy az Észak – mielőtt fel neki a gépet haza.

  – Ez közel volt, mint egy Interrail, csak azt, hogy ez már jobb. H. több természetes és jobb ötlet, azt mondja, hogy a kettő.

  És kerékpárral kameratene várja, hogy kezdetét, amely során kerül majd sor Valnesfjord ma.

  – Nem lesz jó az induláshoz. Most már sokkal lovagolt és nagyon várjuk, “mondta a két versenyzők.

  Szponzori berendezésekre.

  Torkel Irgens és Arne Kristian Nordhei képviselői a szervező bizottságot állított fel a pozitív, ha a versenyzők érkeztek az észak állami tőkét.

  – Ez egy robbanás. Ezek közül az első, aki csatlakozott volna aggódó, és az egész utat. Ráadásul frissítés blogba mentén oly módon, hogy mi követte.

  A B & OI meg akartam mutatni a hála a silkt olyan kezdeményezéseket, amelyek megkönnyítik az integráció, a két magyar.

  – Mi a szponzor és a szállás és egyéb felszerelések. Ezek nyilvánvalóan akarta, hogy minimális a csomagokkal, így kapcsolatba velünk. És hogy mi, nem mondom, hogy nem mondta Irgens -, amely a támogatással Nordhei:

  – Ezek létrehozása körüli érdeklődés esetén. Ezek frissítés a blog is az, hogy sokan követik tovább. Ez egy nagyon jó kezdeményezés, meg kell dicsérni.

  15 nemzet.

  Irgens és Nordhei azt mondja, hogy minden a menetrend kezdete előtt ma. Szombaton és vasárnap is végre kell hajtani az egészségügyi sportcentrum a Valnesfjord előtt, hétfőn és kedden, hogy húzza ki a várost. Akkoriban Lopes a Rønvik Mountain – reményeink szerint éjfél vasárnap

  – Hétfőn este már későn kezdődtek, hogy a futók get tapasztalt futtatni a vasárnap éjfélig.

  Az időjárás-előrejelzés nagyon ígéretesnek látszik, és úgy gondolják, hogy ott is egy szép nyári kaland.

  – Számos, akik itt, mert az egzotikus lehetőséget arra, hogy a messzi északon, ilyen körülmények között. És az időjárás, az ígéret, hogy néz ki, nagyon jó.

  Összesen 15 különböző nemzet jelentkezett, és az időt az írásra a résztvevők listáját, a 700. Még a Flash Player van jegyezve. Akkor, abban a formában, a pihenés után a meccs Molde ellen vasárnap este. És még Harald Berg, megígérte, hogy majd jön létre.

  De Irgens és Nordhei együtt egy imát, hogy a nézők.

  – Van egy hatalmas vágy, hogy az emberek jönnek, hogy az esemény, és a legtöbb esetben a Rønvik hegyen.

  De azt szeretné, hogy a legkisebb összeg a forgalom a felső parkoló a turista kunyhó és kérjük, hogy az emberek vegyék figyelembe, hogy ott is káosz van.

  Parkol le sem megy fel, a két végét.

 2. Sziasztok!

  Útiterv változás! Csak hogy ne legyen felesleges aggódás… 🙂
  Júli11 szombat nem tartunk megállót Narvikban, hanem még előző este érkezéskor megnézzük a városban amit érdemes, és reggel egyből továbbmegyünk, így
  Júli 12 vasárnap este megérkezünk Tromsöbe, ahol viszont
  Júli 13 hétfőn egy egész napos pihenőt, zuzmósörivós városnézést tartunk Tromsöben
  Júli 14 kedd reggel tovább Tromsöből
  Júli 15 szerda este Alta környékén alszunk
  Júli 17 péntek estére legyúrjuk az 520km-es távot Mageröya szigetéig, Hönnigsvag-ig, ahová még jó lenne couchsurfing-es pajtást szerezni, akitől tetőt kapunk
  Júli 18 szombat csillagtúra Nordkappra, oda-vissza cirka 60km
  Júli 19 vasárnap teljes pihenőt fújunk, egész nap hájpázunk Hönnigsvagban, örülünk, h megcsináltuk
  Júli 20 visszatekerünk délnek kb 100km-t a szétválási pontig, ahol egy utolsót együtt sátrazunk Nándival
  Júli 21 korán reggel Nándi indul vissza Alta-ba az esti repülőjhez, én pedig Ivalo felé veszem az irányt
  Júli 24 péntek délutánig lerakom a 430km-es távot Ivalo-ig, ahonnan este repülök Helsinkibe

  Ehhez már csak az kell, hogy Hönnigsvagba legyen hosztunk. Illetve talán Altába se lenne rossz…

  Majd írok a mai versenyről, de az menjen inkább bejegyzésbe.. a lényeg, h túléltük, bár egyikünk sem gondolta volna, hogy ennyire készre raktuk a lábainkat a sok kerékpártól. kéne valaki, aki egész este gyúrja a combjaimat… azthiszem, holnap inkább fényképezőgéppel sétálok, abban több enjoy lesz 🙂 Valószínű mi lettünk Nándival az utolsó két értékelhető H21-ben, 2 óra feletti idővel…

 3. Ès juli 24- e és augusztus elseje között csak nem egyedül hájfázol Helsingfors és Stockholm között???
  Mert akkor azonnal a triciglimre pattanok… 🙂
  Ps.
  Ès ne aggodjatok, ha egy-két lüke küküllö kiesik még….
  Van odafenn jonéhány szabadnapos rénszarvas, felpattantok és le renszarvaltok Pöstre…
  Ott sem lennétek egy rénszarvuval \”csodabogarabbak\” , mint odafenn tájfutoban, ahogy a norvegok megirták rolatok…
  Csokol Benneteket
  Matild néni
  Motalabol

 4. Kicsit fáradtak vagyunk mostanában, talán ezért felejtem el megköszönni a sok hozzászólást, és drukkolást! Továbbra is jólesnek és jóljönnek, és leginkább egyre jobban elkellenek! 🙂 Szóval köszönjük, hogy drukkoltok és velünk vagytok! Reméljük cserébe izgalmas blogot “szolgáltatunk” 🙂 Benne lenni valójában, nagyon az, de persze fárasztó is nagyon… De ettől még 1 percét se cserélném el semmi pénzért a 100napbringának.

  Szóval köszönjük, hogy velünk vagytok, és hogy hozzá is szóltok 🙂 Öröm olvasni a kommenteket, nem is hiszitek, mennyire… 😉

  Ha majd hazaértünk, csapunk egy nagy 100napbringás bulit, ahová mindenkit szeretettel várunk! De erről majd még később… 😛

 5. Sonni = Matild néni, de ez így nem ér, elárultad magad! 😀 😉
  Árpesz, Nándi, akkor számíthattok további kommentekre a drukkoláson túl. 🙂 És jó tudni, hogy nem únjátok még őket.. 😉 Pláne most amikor beértek a szúnyog-zónába, nem fog ártani a kitartás, na meg a jóidő!
  Jó regenerálódást és örülök, hogy mikor eléritek az Északi-fény megfigyelőhelyet én is újra gépközelben leszek. 🙂 Juhéé! A csodás tájak és a bringázás után, még ez az, ami nagyon fúrja az oldalamat. 🙂 Meg gondolom a sok \"zúgolvasóét\" is. Oda én is elmegyek egyszer, azt meg kell nézni élőben!! És ha jól emlékszem 2008-2011 között lesz különösen szép Napunk aktivitásának köszönhetően. Szóval szerencsésen választottátok az időpontot, jól nézzétek meg magatoknak a sarki fényt. 🙂
  A legjobbakat kívánom!
  Rakjátok meg!!!

 6. Kedves fáradt Bringások!

  Hát igen, a verseny előtti rápihenésre elkelt volna egy-két nap, ennyi idő és küzdelem után nehéz sportágat váltani, aki mindkettőt műveli, az nagyon jól tudja. Nem szokásom ezt mondani, de most szerintem tényleg a részvétel volt a fontos! Ügyesek vagytok.
  Most már tényleg a “hab” jön a tortán, hisz az északi sarkkörön túl minden kilométer a csodával egyenértékű. Ne sajnáljátok rá az éjszakákat, ha tiszta az idő, menjetek és csodáljátok meg az éjféli Napot, ahhoz fogható nem sok létezik! Nem akarok okoskodni, de én úgy tudom, hogy a sarki fény csak sötétben látszik, az pedig nem nagyon lesz mostanság arrafelé (maximum az alagútakban).

  Látom a terveteket, szerintem simán tartható és élvezetes tempó. Nordkappra hagytok egy teljes napot, ez o.k., de akkor is azt javaslom, hogy ne nappal, hanem éjszaka menjetek fel. Nappal nincs semmi értelme. A központ is csak késő délutántól hajnalig tart nyitva. Nagyon szurkolok nektek, hogy legyen éjféli Napotok ott, mert az különösen páratlan élmény, s tényleg felteszi a koronát eddigi csöppet sem unalmas utatokra:

  http://pusizoli.extra.hu/2007/skandfoto/pages/thumbnail/thumbnailpage3.html

  Lappföldre Árpesz kívánok neked szép időt, mert különben ízekre fognak szedni a szúnyogok! Az egy teljesen más világ, mint az eddigi norvég tájak, ahol kerekeztetek, végtelen erdőségek falvak egymástól 80-100 km-re.

  Kívánok nektek további sok szép élményt, az eddig meglévő kimondhatatlanul sok kaland mellé, szerencsés utat! Nagyon sajnálom, hogy pont a Nordkappra érkezéseteket nem tudom figyelemmel kísérni, de engem is hív a természet és a kalandok!

  Ha netközelben leszek, azért majd dobok egy kommentet az Ibériai-félszigetről, vagy Marokkóból, csak úgy stílusosan 🙂

 7. Pusi, teljesen igazad van, eltévedtem, sarki fényt ősszel kell nézni. Viszont ez éjféli Nap se kutya! 😉 Örülök, hogy Dia és Te láthattátok mindezt élőben! És hogy a srácok is fogják, hamarosan. 🙂
  Én meg mit láttam az előbb: Tour de France-t! 🙂 Bárhova megyek biciklis témába botlom. 🙂 Király!

 8. Matild néni szabadságra megy…

  Kedves Medina és Többiek!

  Egyszer mindenki lebukik, mondta Piszkos Fred, ki igy, ki ugy , ki amugy, ki elöbb, ki utobb…
  Ezt a fizikális tételt tanitják egyetemeken is az egyetem *fura urai* Rottenbiller ota…

  Még nem szándékoztam volna bukni, de a jo egyetemi felvételid után legyen Neked ez érdem, hogy *lebuktathattál*…
  Egyszer már itt ugyis elszoltam magam, de akkor még e sors kegyes volt,s pillanatok mive lehetett, hogy a kedves *moderator* keze közbeszolhatott…

  Most adtál fejtörést, hogy végig olvassam sziporkáimat, hol is volt a végzettes tévedésem.
  No, persze nem baj, lassan ugyis itt lett volna búcsu ideje, hiszen lassan búcsuzik a 100napbringa Stábja is e csodálatos 8000 biciglis km megtétele után.

  Többen már tudták, hol is *lakozik* Matild néni. Köszönöm diszkrétciótokat!

  Remélem az Urakat sem bántottam meg (csókol benneteket szavaimmal…), igy az összes Fiu felé e *csókokat* egy erös féfias baráti kézfogássá avanzsálnám,váltosztatnám. Tifelétek Leányok, ha nem haragszotok meg, hadd maradjon a *puszi*!

  További szép bringás nyarat Mindnyájatoknak!

  Egy lebukott Matild néni/ alias sonni

  Ps1.,.Ha valaki tudja, miért is bukott akkorát Rottenbiller, irja mááá meg nekem(persze nem itt)…
  2.,100napbringás * fökamarásának* emlitettem már, hogy az elköszönés idején felfedem Matild titkait…

  3.,Fellebezésnek helye nincs!

  Ès mégegy Medina: Neked külön igérem: jövöévi Szent Jakab zarándoki Utamon, El Caminon, megbánom ezt a *bünömet* is!

 9. Jaj Sonni, ne haragudj!!! Látod milyen vagyok, elrontottam a mókát. 🙁 Bárcsak jövőre én is ott zarándokolhatnék, hogy megbocsásd ezt nekem.. Ne haragudj tényleg! Miért is nem gondolkoztam előbb..?
  De honnan tudod, hogy jó lett az egyetemi felvételim? .-) Mert tényleg nagyon jó lett. 🙂 Igaz mivel levegős tétel volt, folyton az autókról kérdezgettek és nem tudtam kifejtetni a biciklizés szépségeit, de hát nem lehet mindent.
  Sonni nincs valami, amivel kárpótolhatnálak? Neked gondolom nem kell norvég nyelvkönyv. 😉 Tényleg nagyon sajnálom, pedig ez olyan jó kis móka volt, hiányzott is Matild néni, azért reklamáltam hol van. 🙂 Nem tudom hol árultad el magad, nekem jók a megérzéseim, egyszer csak összeállt a kép, de ha mások már rég tudták, akkor jó lassan. 😀 De sajnálom, hogy nem tartottam meg magamnak \"csodás\" felfedezésemet..! Fellebbezésnek helye nincs.. 🙁

 10. béke poraidra, Matild néni 🙂
  …de akkor hogy fogunk így meglátogatni Motalában??? 😉
  ja, csak szabadságra mész…:) csak nem egy bringatúra? 🙂

 11. Semmit nem rontottál el Medina!
  * No problem*
  , mondaná igy Piszkos Fred miközben a lebukó Nap utolso sugarait fürdeti Puerto de Santa Matilda Atlantes égszinkék habjaiban…
  Egyszoval:nem történt semmi baj, semmi különleges! Igy nincs is miért *megbocsájtani*!!!
  🙂

  Tényleg gratula a felvételidért, s tényleg szép nyarat!

 12. Hát ma sem ment jobban a táj”futás”, de ma legalább vittem magammal a fényképezőt, így van készült némi kép és videóanyag az elképesztően szép terepről…

  Pusi, ne törődj a 100napbringával a Ti túrátokon! Viszont fotózz sokat, sőt videózz, és írj naplót, aztán hagy olvassuk a kalandokat a pusizoli-n… 🙂

  Az éjféli nap eszembe se jutott Nordkappra, pedig tényleg, mennyire nagyon adja magát… Szóval úgy lesz, akkor megyünk, naná! Hová lennénk Nélkületek… 🙂 Tán ez a legjobb buli az egészben, hogy e site által Ti is beleszóltok a mókába, lásd éjféli nap Nordkappon, szállás Robinál Pele_nka szervezésében, lángossütés Szakáll kommentje után, és még sorolhatnánk… 🙂

  Na de most megyek, töltöm fel a képeket, videókat, írom a naplót… A ruháink beadva mosásra Arne-hoz, holnap reggelre kaptam időt a bringaszervízbe, aztán megyünk Nándival az Aviation Museum-ba repzajokat nézni, meg kipróbálni a szimulátort… Este pedig verseny, rövidtáááááv! 🙂 Kedden verseny után kompozunk Lofoten-szigetekre.

  Ja, és friss hír!!! Lesz szállásunk Honningsvag-ban! Everything going so fine! 🙂 Csak tudnánk újra rendesen járni… 😀

 13. Egyszer barátaink hívására – jó régen – mi is tájfutáson vettünk részt a Hármashatár hegyen. Nagyon élveztük! A közép mezőben végeztünk, nagy örömünkre.

  Milyen a szállásotok? Ti főztök?
  Jó pihenést, feltöltődést a továbbiakra, jó időt és enjoy the o-running!!!

 14. Annyi kaját kapunk állandóan a tájfutóktól (a szálláshoz jár reggeli, és mindig maradnak szendvicsek amik ingyen elvihetők + tegnap annyi ideig kint voltunk a pályán, h elment a busz, a rendezők vittek haza, és amíg várni kellett, kiosztották a büféből a maradék melegkajákat – ingyen), hogy nemigen kell főznünk… De azért egy leves tegnap befigyelt. Amúgy 3 napja nem voltunk boltban 🙂 Arany életünk van. Az O-runningot enjoyoljuk, köszönjük! A nagy fájdalmak ellenére… 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Security Code: